Att flyga till Asien – Långa flygresor och tips för att få tiden att gåDet är ofta långa flygresor om man skall ta sig till Asien. Vi själva tycker att 14 timmar på ett flyg inte direkt är det festligaste ögonblicket i livet men har ändå hittat några saker som gör det enklare att stå ut. Här tipsar vi om dessa saker.

En film fungerar alltid bra på flyget

På de allra flesta flygplan finns det små flimriga monitorer där det visas film av varierande kvalitet. I brist på annat så kan det fungera, särskilt om man kan välja film själv då dessa monitorer är inbyggda i stolssitsen framför. Men i många fall få man nöja sig det gemensamma valet vilket både kan vara bra och ibland, tyvärr, en pina. Så vårt första tips för att få tiden att gå två eller kanske tom fyra timmar är att ta med en dator med lite medtagna filmer. Oftast räcker batteriet i datorn till i alla fall en film. Så när vi flyger till Kina/Shanghai eller försöker hitta ett billigt flyg till Thailand så tar vi alltid med vår bärbara dator eller läsplatta.

Boken fungerar en timme eller två

Vi kan ha svårt att läsa på planet en längre tid. Men har man bara en bra och spännande bok kan man i alla fall fördriva tiden mellan lunchen och middagen med några kapitel där. Att ha med sig en bok eller en intressant tidning är definitivt att rekommendera.

Nackkudden räddar oss från huvudvärk

Ofta så får man låna en liten kudde från flygbolaget som har levt sina bästa dagar. Denna brukar vara så tunn att man lika gärna kan lägga huvudet mot en tidning. Ta därför med en egen kudde eller, ännu hellre, en uppblåsbar nackkudde. Detta brukar rädda nack- och huvudvärken.

Spelappar kan rädda en timme på flyget

Sist, men förstås inte minst, brukar vi även ladda ner några spelappar till våra smartphones. Det är även det ett bra sätt att få tiden att gå. Just på flygresor tycker vi att appar som luffarschack, hänga gubbe och liknande där man kan vara två kan vara ett bra tidsfördriv.

har du några tips, kommentera gärna!

 Leave a Reply