Besök The Bund och Pudong- Blicka ut över nya ShanghaiThe Bund och Pudong- Monumentala Stadsdelar

Promenera på The Bund längs med Huangpufloden

The Bund en del av Shanghais koloniala arv

Det var 1842 efter opiumkriget som britterna tog den leriga strandremsan vid floden Huangpu och gjorde om den till en mur av banker. En aveny för Shanghais handel och sjöfart.

The Bund har idag blivit ett populär turiststråk där man promenerar längs med floden och blickar över till andra sidan där Pudongdistriktet tronar med sina futuristiska skyskrapor och på kvällen häftiga ljusshow. The Bund har idag ett antal klubbar och barer i de gamla monumentala kolonialbyggnaderna. I anslutning till The Bund ligger också den nu renoverade shoppinggatan Nanjing road som också är ett kolonialt arv.

Pudong- Det djärvt kommersiella och västerländska Shanghai

Det är svårt att missa Pudong området med sina skyskrapor som excentriskt skjuter upp i luften. Här ligger World Financial Center, Oriental Pearl Tower med flera. Den delen av området har under kort tid vuxit upp och manifesterar Shanghai som världsledande stad i handel och ekonomi.

Men Pudong är inte bara skyskarpor utan är ett stort område som sträcker sig ända bort till Pudong International Airport, med inslag av även landsbyggd. I området ligger bland annat Shanghai Ocean Aquarium som är väl värt ett besök. Eller så kan en åktur 100 våningar upp i World Financial Center vara ett äventyr.Leave a Reply