Flyga till Kina – Viktigt att tänka på innanDet är förstås inte lika smidigt att flyga till Kina som att ta en flygtur inom EU. Det kräver viss planering, både innan och under resan. Att resa till Kina kräver att du behöver förbereda vissa saker innan resan. Här listar vi viktiga saker att tänka på innan:

Att förbereda innan resan

Innan du skall flyga till landet i öst krävs det att du i någorlunda tid innan förbereder ett antal saker. Tänk på detta innan du reser iväg:

Skaffa visum till Kina

  • Ta kort till Visum: För att få komma in i Kina krävs det att du skaffar ett visum för landet. Till detta måste du ta ett tillåtet passkort.
  • Beställa Visum: För att beställa ett inresevisum till Kina måste du kontakta den Kinesiska ambassaden. Du hittar kontaktuppgifter och adresser på hemsidan. Det finns kontor i Stockholm och i Göteborg. Det man behöver till sitt visum är passkort, pass (med en tom sida i), korrekt ifylld ansökningsblankett, betala ansökningsavgiften.
  • Ett turistvisum gäller vanligtvis i 30 dagar även om du kan välja att skaffa ett visum för flera inresor.
  • Om du är i Kina på affärsresa skaffar du ett så kallat affärsvisum, då krävs det att man visar upp en inbjudan från det företag som man skall besöka. Läs mer om att skaffa visum till Kina.

Skaffa flygbiljett till Kina

Du kan skaffa visum för sig och flygbiljett till kina för sig, du behöver inte visa upp en biljett för att få visum. Det finns ganska många olika flygbolag som trafikerar Sverige – Kina/Shanghai så ett tips kan vara att läsa den här artikeln om saken. Vårt tips för att hitta den billigaste flygbiljetten till Shanghai är att använda en jämförande tjänst av flygbolag och flygresor, där kan du boka den billigaste flygbiljetten snabbt och smidigt. På många av de jämförande sajterna kan du även boka hotell samtidigt och få en riktigt bra deal på paketet.Leave a Reply