Hotell Shanghai – Bo bra i ShanghaiHotell Shanghai – Välj själv hur du vill bo i Shanghai

Om man inte innan resan bokat hotell i Shanghai så är det inga svårigheter att göra det på plats. Utbudet är stort och finns i alla tänkbara prisklasser. Perioden april-oktober ska man dock vara ute i god tid innan och boka hotell för efterfrågan är större då. Boka via hotellens webbsidor för att lösa det enklast. Det finns flera stora hotellkedjor i Shanghai, som erbjuder hög standard och god service, personalen kan även engelska.

Vilken typ av hotell vill jag bo på i Shanghai?

Det finns som sagt alla kategorier av boende representerat i denna miljonstad. Det är du själv som väljer vilken typ av standard du eftersträvar. Vill man ha god service, engelsktalande personal och rum med hög standard och bekvämlighet så ska man sikta på de 4-5 stjärniga hotellen. Det enklaste alla kategorier att boka hotell i Shanghai är dock att använda sig av jämförande sajter som till exempel Trivago, där bokar du smidigt och oftast är det så att du inte betalar något innan utan när du är på plats.

De trestjärniga hotellen drivs i regel av kineser och brukar även de hålla god och fräsch standard. Dock kanske inte samma serviceutbud finns att tillgå som hos 4-5 stjärniga hotell. Vill man leva enklare och mer spartanskt är de två stjärniga hotellen ett gott alternativ, men det kräver också att du är en mer självständig resenär.

Om du bokar ditt hotell i förväg får du ett betydligt bättre pris än om du gör det på plats. Observera också att en 15% skatt slås på priset på hotellrummet. Exempel på priser under högsäsong april-oktober (Standard-dubbelrum)

 • 5 stjärnigt ca 2000 yuan
 • 4 stjärnigt ca1400-2000 yuan
 • 3 stjärnigt 800-1400 yuan
 • 2 stjärnigt 400-800 yuan
 • 1 stjärnigt under 400 yuan

Vintertid är priserna lägre.2 response on “Hotell Shanghai – Bo bra i Shanghai

 1. Hejsan!

  Jag bodde nyss i Guangzhou i 3 månader och vill definitivt tillbaka till Kina. Men ni vill jag pröva Shanghai istället, då guangzhou är nästintill enspråkigt kinesiskt.
  Boende i Shanghai, är priserna per dag?
  Är det verkligen så stor skillnad mellan GZ och Shanghai att ett hotell kostar 400 yuan per dag?!

  • Hej
   Det var ett år sedan vi var i Shanghai nu så vi är lite osäkra på priserna. Skall dock höra med den utav oss som bor i Shanghai om vi behöver uppdatera priserna 😉

Leave a Reply