Njut av utsikten från World Financial Center 492 meter upp i luften.Shanghai World Financial Center – Högsta skrapan i Shanghai!

Tornet sett från marken, World Financial Center

Förutom tv-tornet Pearl Oriental tower ett av de mest i ögonfallande tornen så är det Shanghai World Financial Center i stadsdelen Pudong som drar blickarna åt sig. Med sin futuristiska arkitektur och storslagna höjd på 492 meter så är det den högsta byggnaden i Kina och den tredje högsta i världen. Tornet innehåller shoppingcentra, hotell och kontor.

Det är väl värt ett besök i Shanghais högsta skrapa, men vi kan intyga att det är inget för den extremt höjdrädda. Utsikten är fantastisk och de omkringliggande husen som från markperspektiv ser gigantiska ut bleknar när du står högst upp i World Financial Center.

Man kan åka upp i denna långsmala byggnad och njuta av den röda kinesiska solen som går ner över Shanghais skyline. För att åka upp till den 100:e våningen måste man betala 150 yuan per person och ta en av husets 91 hissar som går hela vägen upp på 2 minuter.

Hisnande hissfärd

Under hissfärden visas en smått psykadelisk ljusshow för att sätta nerverna ännu mer på spel.

Väl högst upp så kan man med fördel fotografera ut genom glasväggarna och på sina ställenäven genom glasgolvet(!) med risk för lite yrsel….Det är svindlade att stå längst upp och titta ner och samtidigt en oförglömlig upplevelse.

När man känner sig nöjd kan man lugnt ta en hisstur ner till 97:e våningen för att njuta av en drink i skybaren eller köpa sig en liten souvernir i shoppen som man likt IKEA slussas in i på nervägen. I folkmun bland svenskar så kallas även denna byggnad för ”Kapsylöppnaren”.

Läs mer om Shanghai

World Financial Center, 492 meter högt. Även kallat ”Kapsylöppnaren”Leave a Reply