Så reser du från flygplatsen Pudong till ShanghaiDSC04317

 

Väl framme i Kina så måste du ta dig in från Pudong till Shanghai, flygplatsen Pudong ligger 45 km öster om Shanghai centrum. Beräkna att det kan ta mellan 45-90 min beroende på trafiken för att ta sig i från flygplatsen eller till.

Taxi- åk bekvämt från flygplatsen

Det går bra att ta taxi från Pudong till Shanghai. Se bara till att du inte tar svart-taxi utan ett etablerat taxi-bolag med taxa-meter i bilarna. Restiden kan som sagt variera men räkna med 1 timme. Kostnad för taxiresan kan vara uppåt 200 yuan beroende på var du ska inne i Shanghai. Du kan få hjälp i ankomsthallen att skaffa taxi och du kan även växla pengar där. Ett alternativ är att förboka sin taxiresa från flygplatsen, det kan du enkelt göra via nätet.

De officiella flygbussarna kör dig till de större hotellen

Det finns även möjlighet att ta flygbuss in till staden. Det är billigt och smidigt. Flygbussarna har en disk där du kan köpa biljetter och få hjälp att hitta rätt bussnummer. Bussarna stannar vid de större hotellen inne i Shanghai. Behöver du boka ett hotell i Shanghai innan din vistelse där kan du göra det via den jämförande hotellbokningssajten Trivago. Där hittar du hotell och lägenheter i alla prisklasser och områden i Shanghai.

Ta tåget och tunnelbanan in till din destination i Shanghai

Slutstationen för Maglevtåget - Longyang Road Station.

Slutstationen för Maglevtåget – Longyang Road Station.

Om man är lite mer bekant med Shanghais tunnelbana så kan man ta Maglevtåget från Pudong till tunnelbanan. Tunnelbanestationen man kommer till är Longyang Lu är på linje 2. Är man villig att lägga lite mer pengar så finns det också ett snabbtåg som gör 30km på 8 minuter, man får dock släpa sitt bagage på några stationer.

Res lyxigt och hyr en bil med chaufför

De flesta hotell kan hjälpa dig med att hyra en bil med en chaufför som är väl bekant med Shanghai. Det här kostar lite mer och kan vara ganska dyrt men för den som känner att det är värt det så blir det en smidig och bra lösning.2 response on “Så reser du från flygplatsen Pudong till Shanghai

Leave a Reply