Så skaffar du visum till KinaVisum är ett måste för att besöka Kina.

Du måste skaffa ett visum till Kina även om du bara ska vara i Kina i några dagar måste du få ett visum utfärdat. Det är oftast mycket enkelt ordnat och kan vara klart på 1 dag men då blir avgiften något högre. Vi hjälper dig med vad du behöver tänka på när du ska skaffa ditt kinesiska visum. Förutom visum måste du också ha flygbiljett till Kina, den hittar du bäst genom att jämföra flygbiljetter på till exempel Mr Jet, Flygvaruhuset eller BudJet.

1 entry Kinesiskt visum

Att tänka på inför att skaffa visum.

Pass. Ditt pass måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomsten från Kina och såklart inte ha gått ut tidigare. Passet måste även ha ett antal tomma sidor utan stämplar.

Visumfoto. Det kan du ta hos en fotograf som utfärdar passfoton etc. Du kan även ta ett foto i en fotoautomat. Se bara till att fotot är korrekt för visumansökan-du kan här titta på en guide.

Visumblankett. Den kan du finna på Kinesiska ambassadens eller konsulatets hemsida här.
Tänk på att fylla i den noggrant. Om det är något som du inte kan svara på eller som rör just din resa var noga med att göra ett streck i den rutan. Det finns guider till att fylla i visum ansökan.

Lämna in din visumansökan tillsammans med ditt pass i god tid innan du ska resa. I Göteborg måste du personligen gå till konsulatet, men till ambassaden i Stockholm kan du posta din visumansökan.

Kostnad för visum. Det tar generellt ca 4 arbetsdagar att få ditt visum. Om du vill hämta ditt visum samma dag så kostar det ca 250kr extra. Tänk på att priserna nedan är ungefärliga och kan ha ändrats.
Annars gäller följande ungefärliga priser:
1 entry- 220 kr.
2 entry-330 kr.
Mulitple entry (giltigt 6 månader) 440 kr.
Mulitple entry (giltigt 1 år) 660 kr.

Betalning. Tänk på att du måste betala kontant och försök att ha så jämna pengar som möjligt.

Vi hoppas att den här guiden underlättar för dig att få ditt visum och önskar dig en trevlig vistelse i Kina.5 response on “Så skaffar du visum till Kina

  1. Hej igen,

    Jag hörde att de gjort en del ändringar i formaliteterna för visumansökan. Kan man fortfarande posta visum till Stockholms ambassad för att göra sin ansökan?

Leave a Reply