Se djurlivet på nära håll i ShanghaiSmå som stora uppskattar att beskåda djurlivet och i Shanghai finns stora möjligheter.Vi listar här några exempel på möjligheter att titta på djuren.

En reptil på Shanghais akvarium

Gå på akvarium med rekordlång visningstunnel

Akvarium med vackra fiskar.

Shanghai Ocean Aquarium. Shanghai har Asiens största akvarium med en rekordlång visningstunnel på 155m. Akvariet ligger nordöst om Oriental Pearl Tower och har öppet dagligen med en entréavgift på 120 yuan för vuxen. Det är väl värt då man får uppleva oerhört vackra fiskar på nära håll i en välskött anläggning. Med hajarna simmandes över huvudet går tiden fort i det blåskimmrande akvariet.

Zoo på golfklubb.

En upplevelse som många tycker är sådär. Det finns närmare 600 arter representerade i parken. Då parken inte är jättestor så upplevs den som trång och håller kanske inte den högre nivån av djurhållning. Men parken stoltserar med bla pandor som dragplåster. Entréavgift för vuxna men gratis för barn under 120 cm.

Djurmarknad i Xintandi.

Nära Shanghai Museum finns en djurmarknad belägen. För djurrättsaktivisten kan detta vara en omskakande upplevelse då man säljer alltfrån valpar, kattungar, ekorrar till syrsor i små burar. Men det kan också vara en spännande plats att uppleva då man kan hitta lite av varje på denna marknad och det är också ett gratis nöje om du inte beslutar dig för att köpa något av de små djuren. Rekommenderas dock inte.

Hitta till akvariet


View Larger MapLeave a Reply