TianZiFang – Gå vilse i de mysiga konstnärskvarteren i ShangahiVid Taikang road ligger de mysiga konstnärkvarteren,  TianZiFang, byggda i traditionell Shikumen-stil. Ett område med mysiga affärer och trånga gränder.

TianziFang

Det finns många små konsthantverksaffärer i dessa kvarter

Konstnärskvarteren i Shanghai

Området är bevarat från den annars påtagliga moderniserng som präglar Shanghai. Det är smala små gränder med massor av mysiga butiker, cafér, barer och restauranger.Det finns även gott om hantverksateljer och du kan beskåda tuschmålning live och kanske köpa med dig en liten tavla hem. Många av butikerna har ett roligt utbud och du kan finna både vackra och tuffa smycken, skor, scarfar, snyggt designade t-shirts, bland mycket annat.

Man kan med fördel strosa runt och låta sig gå vilse i de mysiga gränderna. Sitta ner och ta någon form av svalkande dryck och njuta av omgivningen. En halvdag kan man gott spendera i konstnärskvarteren.

Så hittar du till TianZiFang

Tianzifang ligger vid Taikan Lu (väg). Vi rekommenderar att du tar fram en kinesisk adress (allra helst korsning) om du skall åka tax i dit. Kolla gärna på sajten Smartshanghai för att hitta olika kinesiska adresser till de ställen du skall till i staden.Leave a Reply