Tips för flygresan till Shanghai- så mår du bra under flygresanMå bra under flygresa till Shanghai

Många kan känna lite oro inför en längre flygresa. Det kan vara allt från svullna fötter till ångest för olyckor.

Så mår du bättre under din flygresa.

Vi börjar på en gång med det som många känner obehag inför det att de ska sätta sig i planet, rädsla för att något ska hända med planet.

Flygrädsla- En harmoniska flygtur

Att flyga är säkrare än att gå ut och sätta sig i bilen. Att tänka på att de som sitter omkring dig är vänliga människor som vill dig väl är också en tanke som kan lugna. Reser du ensam kan du till och med kanske bara vända dig till din stolsgranne och dela med dig att du är flygrädd och känner dig nervös inför flygningen. När man uttalar saker har de en tendens att lätta från kroppen. Du kan också vända dig till kabinpersonalen och dela med dig av din oro, de är vana vid att sånt förekommer och kan förklara tekniska funktioner såsom olika ljud som planet gör.

Undvik alkohol, drick vatten- fyll på med vätska under flighten.

Det låter lite tråkigt, kanske vill man fira semester eller dämpa sin flygrädsla genom att ta en eller flera drinkar. Alkohol förhöjer dock känslolägen och har du ångest inför flygresan så blir den bara värre med alkohol. Alkoholen torkar också ut dig och i luften så gör även flygresan det. Så du riskerar att bli uttorkad ganska snabbt och det kan skapa ännu mera obehag. Drick vatten.

Svullna fötter och stela leder – Må fysiskt bra på flygresan

Ett tips för att få bukt med svullna fötter under en långflygning är stödstrumpor. De finns på apoteket både i svart och vitt och i nylonvariant. Och killar, ni kan också ha stödstrumpor. De hjälper oerhört skönt för fötter och vader under längre resor. Försök även att ta en liten tur i gången, påväg till toaletten kan du stretcha lite, tänja ut vader och skaka lite på axlarna. På längre flighter brukar de visa “Flyrobics” på videoskärmarna där du kan sätta igång blodflödet i kroppen med enkla rörelser.

Sov gott under resan

Det bullrar och låter när man flyger, vill man sova gott är öronproppar och en ögonmask samt en nackkudde som man kan blåsa upp ett bra tillskott till sömnen. Det brukar finnas kudde och filt i sätet men en uppblåsbar kudde som man har runt nacken är skönare.

Underhållning på flygresan

Utbudet av underhållning på planet kan variera, ibland har man en egen skärm i sätet och kan själv välja filmer, serier, musik eller nyheter, ibland är det inte så. Ha med dig en bok, lite egen musik, eller kanske din läsplatta där du kan kolla på egen film eller spela spel.

Nu önskar vi dig en riktigt fin flygtur till Shanghai!Leave a Reply